Sparkling Tea Nederland

Het verhaal achter Sparkling Tea

Jacob Kocemba is an award-winning sommelier and the face behind the Sparkling Tea idea.

Vanuit zijn ambitie om een geheel nieuw soort drank en een unieke alcoholvrije ervaring te creëren, begon de bekroonde Deens sommelier Jacob Kocemba methoden te ontwikkelen om uiteenlopende theesmaken bij verschillende temperaturen te onttrekken. Het resultaat van al zijn experimenten was Sparkling Tea. Een drank van ongelooflijke kwaliteiten die in thee worden gevonden met de diepte, sprankeling en frisheid van champagne. En alles is natuurlijk biologisch.

Sparkling Tea staat inmiddels bekend om de combinatie van verschillende soorten exclusieve theeën – van fijne witte theesoorten tot de krachtigste zwarte thee, en creëert zo nieuwe smaken en indrukken in de theewereld. Dit resulteert in verschillende varianten zoals BLÅ, RØD, GRØN, LYSERØD en de nieuwste toevoeging VINTER. 

Sparkling Tea werd voor het eerst geschonken in het Michelin-restaurant Hermann (NIMB) in Kopenhagen. Inmiddels is Copenhagen Sparkling Tea verkrijgbaar in Michelin-restaurants in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Nederland en Duitsland.

Het geheime proces

Copenhagen Sparkling Teas worden volgens een geheim proces gemaakt van een cuvée van theeën, die op dezelfde wijze worden samengesteld als een cuvée voor een mousserende wijn. Er worden uitsluitend biologische theesoorten van hoge kwaliteit gebruikt, van delicate witte theesoorten tot de meer intense, vollere zwarte theesoorten. Elke fles bevat tot wel 13 verschillende theeën om een unieke smaak te creëren. De complexiteit van thee is te vergelijken met de wereld van wijn en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. 

Sparkling Tea Field

Wanneer de juiste cuvée van theeën is samengesteld, wordt aan de varianten met 5% alcohol (RØD, GRØN en VINTER) een kleine hoeveelheid biologische witte wijn toegevoegd. Bij de alcoholvrije BLÅ wordt een beetje versgeperst citroensap gedaan en hij wordt gezoet met biologisch druivensap. De witte wijn en het druivensap nemen de smaken en aroma’s van de verschillende theesoorten in zich op. En dat leidt tot een uitdrukking zo levendig als wijn en vergelijkbaar met champagne. Vervolgens ondergaat de inhoud een speciaal ontwikkeld en geheim procedé, voordat de Sparkling Teas worden gebotteld met behulp van meer dan 5 bar druk. De methode is verfijnd tijdens honderden smaakexperimenten en combinaties, en de grote verscheidenheid aan watertemperaturen en verlengde infusietijd geven ongelooflijke aroma’s en diepte aan de smaak. 

LYSERØD 0.0%

‘heerlijk droog en toch zacht’ …is de nieuwste Sparkling Tea zonder alcohol, die zich duidelijk onderscheidt van de rest. Het is de droogste cuvée tot nu toe, maar nog steeds met een delicate, zachte textuur. De balans tussen de zachte Silver Needle, complexe Oolong en fruitige Hibiscus thee zorgt voor een droge, mousserende drank, die compleet non-alcoholisch is en perfect bij hartige gerechten.

Geniet van zijn droge, delicate smaak, compleet zonder alcohol. Met LYSERØD hebben we een absoluut unieke smaakbeleving gecreëerd en de droogste Sparkling Tea tot nu toe. Iets waar veel van onze dierbare, trouwe klanten en restaurants al lang om vragen. Naast het droge karakter heeft LYSERØD een mooi zacht mondgevoel, dankzij de exclusieve witte Silver Needle thee. De twee verschillende types Oolong thee zorgen voor complexiteit. De smaak wordt afgerond met discrete fruittonen van de Hibiscus bloem en First Flush Darjeeling thee. LYSERØD is een geweldig aperitief en de unieke smaak vraagt echt om spannende food pairings. Hierdoor kun je hem de hele maaltijd door drinken. Door het droge karakter doet hij het extra goed bij lichte gerechten als vis, schaal- en schelpdieren, en in het bijzonder bij oesters. Drink Sparkling Tea LYSERØD gekoeld en uit een champagneglas. Santé!

Sparkling Tea BLÅ 0.0%

Sparkling Tea Bla

In de BLÅ-editie is Copenhagen Sparkling Tea Company erin geslaagd een ongelooflijk rijke, lange en complexe smaak te creëren voor diegenen die liever geen alcohol drinken. Het doel was – in alle bescheidenheid – om `s werelds beste mousserende drank zonder alcohol te maken. BLÅ bestaat uit een breed scala aan theeën, 13 in totaal. De eerste indruk is fris en levendig, met aangename tonen van bloemen, jasmijn en kweepeer. Daarna vermengen deze zich met de zachtheid van kamille en witte thee, en zorgen de geselecteerde zwarte theeën voor een plezierige structuur. Ten slotte volgen delicate tonen van appel en specerijen dankzij de Chai thee.

De lange en complexe smaakbeleving maakt BLÅ geschikt voor uiteenlopende toepassingen: als aperitief en bij voorgerechten, lichte hoofdgerechten en de meeste desserts.

Sparkling Tea GRØN

Sparkling Tea Gron kopen

GRØN heeft zijn basis in de groene theeën en bevat duidelijke citrus tonen. Daardoor is het een perfecte metgezel voor Aziatische gerechten, zoals Thais en sushi. Deze cuvée heeft een frisse, minerale smaak waarin de op citrus gebaseerde theeën perfect in balans zijn met de witte thee. De smaakbeleving is afgerond met tinten van exotisch fruit en de citrus aroma’s blijven aangenaam op de achtergrond. Dit maakt GRØN zowel fris als opwekkend. (5% alcohol)

Serveertip: Serveer GRØN samen met sushi, bij Aziatische gerechten of als een super fris aperitief.

Sparkling Tea RØD

 

Sparkling Tea Rod Kopen
Rosé betekent gezelligheid, en met RØD heeft Copenhagen Sparkling Tea Company de theevariant van een biologische mousserende rosé gemaakt. Het idee was om een drogere smaak te creëren die goed zou passen bij de Scandinavische keuken, en tegelijkertijd mooi zou combineren met schaal- en schelpdieren en pittigere gerechten.

In de wijnwereld wordt rosé gemaakt van blauwe druiven. Copenhagen Sparkling Tea’s antwoord hierop in de theewereld is de Hibiscus bloem. RØD heeft een uitgebalanceerde diepte en smaakconcentratie, een klein bittertje en minder zoetheid dan de andere theeselecties. Tonen van rode bessen en munt zijn aanwezig, en de Hibiscus bloem geeft zowel een diepe smaak als een lange afdronk. Hij is aangenaam droog, maar heeft een kenmerkende ondertoon van zoetheid. Een Sparkling Tea met onbegrensde mogelijkheden. (5% alcohol)

 

Sparkling Tea VINTER

Sparkling Tea Vinter kopen

Het idee achter VINTER was de creatie van een unieke smaak die perfect past bij het koudste seizoen van het jaar. Tegelijkertijd moest deze de bestaande ideeën van wat te drinken tijdens de vele maaltijden, feestdagen en gezellige momenten in de winter op zijn kop zetten. VINTER is ons eigen “enfant terrible”, omdat deze aanzienlijk van smaak verschilt met de andere varianten in ons assortiment. Met zijn kruidige geur van kaneel, zwarte thee, kardemom en anjers staat VINTER van nature in verbinding met de aroma’s en smaken die kenmerkend zijn voor de koude maanden. De eerste geur die zijn weg vindt, is de intense maar elegante geur van Chai thee, die een enorme explosie van indrukken in de neus geeft – kaneel, een beetje citrus, bruinbrood, versgebakken brood, ceder – om er maar een paar te noemen.

De smaak is elegant en lang met duidelijke verwijzingen naar de elementen in de geur. De afdronk is aangenaam met kardemom, kruidnagel, rozijn en citrus, die de smaak perfect in balans brengen. VINTER krult op je tong als een fluwelen deken en is ongelooflijk zacht, wat een extra element toevoegt aan de smaakbeleving. (5% alcohol)

Terug naar blog